Despre experiența Cerro Torre, Patagonia 2018 (2 martie 2018)


Conditii aprige de vreme, 7 metri cazuti in gol si multe momente dificile. Dupa o luna, Vlad Capusan a reusit, alaturi de partenerul sau, Zsolt Torok, sa obtina un record: prima varianta romaneasca a varfului Cerro Torre din Patagonia.

Despre momentele in care ne putem depasi limitele, cand luam decizia de a merge mai departe, sa atingem un varf sau sa ne recuperam viitorul, ne povesteste Vlad, o sursa valoroasa de motivatie si determinare pentru noi si pacientii nostri.

Sursa: Polaris Medical


Cine ești tu… Vlad Căpușan și Zsolt Torok? (14 februarie 2018)

O emisiune atipică, în care mergem noi la invitați acasă. Sau îi scoatem la o cafea ori îi provocăm să vorbească despre ei în cele mai inedite locuri. Nu punem accent pe actualitatea politică, economică sau socială, indiferent în ce domeniu activează invitatul nostru. Ci încercăm să îi ajungem la suflet. Nu ne credeți? Urmăriți emisiunea “Cine ești tu…?” ca să vă convingeți!

Sursa: NCN


Neatza cu Răzvan și Dani (9 februarie 2018)

Premiera romaneasca. Alpiniștii Vlad Căpușan și Szolt Torok au cucerit vârful Cerro Torre: ”Slănina afumată este nelipsită în expedițiile noastre”

Echipa românească formată din Vlad Căpușan și Szolt Torok, apliniști, a reușit ascensiunea faimosului vârf patagonian Cerro Torre (3.106 m), în premieră românească.

Sursa: Antena 1


Radio România Actualități (9 februarie 2018)

Când ajungi acolo sus, te întâlneşti cu tine însuţi

Echipa românească Vlad Căpușan și Zsolt Torok, alpiniştii care au reușit ascensiunea faimosului vârf patagonian Cerro Torre, în premieră românească, au fost invitaţii lui Ionuţ,la Prietenii de la 10. Cerro Torre, aflat în sudul Argentinei (Anzii Cordilieri), cu o înălțime de 3106 m, este considerat unul dintre cele mai inaccesibile obiective în alpinism din cauza verticalității și specificului ascensiunii. Accesul și retragerea sunt dificile din cauza zonei inaccesibile. Vânturile care ajung să bată cu peste 140 km pe oră rareori permit ascensiunea, iar, dincolo de dificultățile complexe ale traseului, se întâmplă ca ultimii 40 de metri să nu poată fi urcați din cauza surplombei de gheață (vestita ciuperca de gheață de pe Torre). Ascensiunea vârfului Cerro Torre a fost…

Sursa: Radio România Actualități