Pumori e o dragoste la prima vedere, dar cu mari emotii.

Pumori, e varful  care  imi aduce  aminte de motivul pentru care  am inceput sa urc pe munte, inca din primul moment.   Pereti verticali, creste taioase, gheatari suspendati la mare altitudine, sunt ingredientele unei aventuri de vis.  Imi dau seama, ca felul in care vad eu aventura poate reprezenta cel mai negru cosmar  pentru altcineva, dar suntem diferiti si asta ne face deosebiti ca si oameni. Fiecare om are varful si provocarile lui, indifernet cat de nebunesti ar suna.  Cu toti trecem prin timp cu o viteza fantastica, important e sa ne depasim limitele  in permanenta si sa traim fiecare clipa asa cum ne-o visam, exceland in  tot ce facem . Asta  inseamna pentru mine  o viata exceptionala.

Acolo sus, timpul se dilata si esti doar tu cu tine insuti, ingheti, plangi si razi iar fiecare sentiment se intensifica insutit.

Pentru mine  aceasta expeditie e deja un succes, tot antrenamentul , pregatirea si logistica au reprezentat niste provocari pe care le-am depasit si acum vad varful mai aproape ca niciodata.  Sa ma antrenez alaturi  de Zsolt  sa lucrez cu niste oameni deosebiti pentru organizarea epeditiei si sa primim finantarea din partea unor companii de top, e deja lucru fabulos.

Sunt deja multe discutii in alpinism, legate de valoarea  si comercializarea ascensiunilor pe varfuri de peste 8000m. Multi fac greseala de a asimila altitudinea unui varf cu dificultatea lui.  Sincer nu prea ma intereseaza. Am ajuns sa inteleg de ce vor majoritatea oamenilor sa ajunga pe Everest, iar cel mai simplu mod de a ajunge  acolo sus e pe corzi fixe si cu oxigen suplimentar. Nu asta caut eu, dar asa cum spuneam, suntem diferiti, iar alti cauta exact acest lucru.

Aventura pentru mine, se afla in cele mai necunoscute locuri de pe planeta, si e ascunsa adanc in inima muntiilor Himalaya.  Acolo telefonul, interentul si orice contact cu societatea moderna dispare… Nu exista corzi fixe, oxigen suplimentar sau sherpa suport , suntem doar noi cu Dumnezeu.  Abea astept  ca dupa o zi  epuizanta, sa ma arunc in sacul de dormit  si sa ma bucur de culorile fara nume care se vor reflecta in fata noastra pe Everest . Astept cu nerabdarea acele dimineti inghetate in care, o cafea ne va incalzi sufletul in lumina rasaritului. Sunt momente simple, care dau  o valoare de neuitat fiecarei zi.

Pumori e un varf impresionant dar si foarte intimidant.  O ruta noua pe fata sudica va insemna sa ne folosim toata expereinta si abilitatile acumulate in ultimi ani.  Atat eu cat si Zsolt am mai fost la peste 7000m , dar acum va trebui sa cataram portiuni tehnice la aceasta altitudine, in stil alpin si cu minimum de echipament. Indiferent cat de antrenati vom fi, acolo se va duce o batalie cu noi insine.

Dorinta inmuiata de frica si frmusetea unei astfel de ascensiunii , deschide porta imposibilului.

Pentru noi adevartul succes e sa ne intoarcem acasa, restul e aventura pura.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *